Project

Utrecht City Hall

januari 2023

Het gebouw

“Het prachtige monumentale stadhuis van Utrecht dateert uit de middeleeuwen, rond de tijd dat de stad stadsrechten werd verleend in 1122. Het stadhuis van Utrecht werd rond 1826-1830 herbouwd in neoklassieke stijl. De architect van dit project destijds was de Utrechtse Johannes Embden.

Het gebouw is sinds haar bestaan een aantal keren volledig gerenoveerd. Dit keer is de renovatie echter compleet anders; Het stadhuis van Utrecht is nu door de installatie van Mymesh een slim gebouw geworden.”

Wanneer de toekomst de geschiedenis ontmoet

De originele lampen van Stadhuis Utrecht werden omgezet in slimme alternatieven. Meer dan 2000 lampen zijn uitgerust met Mymesh, waardoor een slimme data-infrastructuur door het hele gebouw ontstaat. Dit opende de deuren voor veel innovatieve functies. De lampen in de trouwzaal waren uitgerust met RGBW-verlichting en bediend met Mymesh via het ultramoderne audio- en visuele bedieningspaneel van Heuvelman. Deze integratie gebeurde via de Mymesh REST-API en zorgde ervoor dat elke gelegenheid zijn eigen unieke sfeer heeft.

Voor de speciale decoratieve lichten die het gebouw haar unieke karakter geven, werd een speciale E27 LED-lamp met geïntegreerde Mymesh-controller geproduceerd voor de unieke Miralles-wandarmaturen. Alle nieuwe TRILUX armaturen waren ook uitgerust met Mymesh-controllers.

Duurzaamheid was het belangrijkste argument om het stadhuis in Utrecht te renoveren. Efficiënte LED-verlichting en automatische lichtregeling op basis van bewegingsdetectie en daglicht droegen in grote mate bij aan dit doel. Verosol’s intelligente rolgordijnen FourC – die ook op Mymesh werken – werden bij de renovatie betrokken om de duurzaamheid nog meer te vergroten. Dit systeem meet het buitenklimaat en past automatisch de positie van de zonwering aan voor een optimaal binnenklimaat en bescherming tegen licht. De zonwering van Verosol is hittebestendig in de zomer en isolerend in de winter.

Last but not least werd het hele Mymesh-ecosysteem via I / O-interfaces verbonden met het automatiseringssysteem van het gebouw.

Klik hier om meer lezen over onze slimme Mymesh oplossingen in het stadhuis Utrecht.

Partners in dit project

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right