Mymesh. Start, ontwikkeling en toekomst

Mymesh, Chess and Simac

Mymesh is voortgekomen uit Chess (Computer Hardware en System Software). We schrijven 1988. Siebren de Vries, founder van Chess, begon een ontwerp- en ontwikkelingsstudio om geavanceerde hard- en software-oplossingen te creëren voor overheden, banken, multinationals en industrie. Onder andere mobiele en online betaaloplossingen, bedrijfskritische maatwerk software en computer elektronica. Sinds 2014 participeert Simac in Chess om de langetermijnvisie voor Mymesh te realiseren.

Mymesh powered by Simac

Vanaf begin 2023 gaan alle activiteiten van Chess verder onder de
naam Mymesh. Alles met de ondersteuning van een grote, vertrouwde 
partij: Simac. Mymesh powered by Simac.

Simac

Simac, een familiebedrijf met een rijke historie, levert en onderhoudt hoogwaardige technologie voor verbetering van bedrijfsprocessen, voor middelgrote en grote organisaties. Het werkterrein ligt voornamelijk in de Benelux en Midden-Europa. Bij Simac werken ruim 1400 mensen, verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Tsjechië. De oplossingen die de Simac-bedrijven aanbieden zijn te verdelen in twee gebieden. Het eerste is: Information Technology. Het leveren van een breed scala aan IT-diensten. Met een focus op ontwerp, implementatie en beheer van IT-infrastructuren en ontwerp, bouw, en levering van branchespecifieke en oplossingsgerelateerde applicaties. Het tweede oplossingsgebied is: Smart Solutions. Dit doet Simac voor diverse nichemarkten, door het bieden van hooggespecialiseerde technologieoplossingen.

Schaalbaarheid als uitdaging

In 2003 voorzagen de oprichters van Chess het enorme potentieel van draadloze infrastructuren. Destijds was er een grote uitdaging: schaalbaarheid. Het was het begin van de ontwikkeling van Mymesh. 

Naar een uniek, volledig draadloos netwerk

Bij de ontwikkeling van Mymesh was geavanceerde draadloze communicatie het uitgangspunt. Geïnspireerd op de verfijnde communicatie zoals bij een zwerm vogels, of een school vissen. Dit resulteerde in het mogelijk maken van oplossingen met een ongekende schaalbaarheid.

Van smart building naar living buildings

Mymesh is hiermee een uniek draadloze netwerkoplossing. Waarmee we verder gaan dan de eisen voor een smart building. En we op een duurzame manier prestaties van gebouwen, organisaties en gebruikers verbeteren. Zodat iedereen optimaal kan leven in een gebouw. Living buildings. Daar gaat Mymesh voor. 

Vertrouwen van veeleisende klanten

Tegenwoordig wordt Mymesh steeds meer toegepast. In diverse veeleisende locaties zoals kantoren, ziekenhuizen, ministeries, monumentale panden, grote parkeergarages, warehouses en zelfs grote fabrieken. Mymesh biedt altijd de veilige, betrouwbare en schaalbare smart building oplossing die nodig is.

Het succes uitbouwen en verder ontwikkelen

Bij Mymesh ontwikkelen we continu nieuwe software functionaliteiten, producten en diensten om het geavanceerde Mymesh multidisciplinaire besturings- en Smart Building Management systeem verder te ontwikkelen. We doen dat met gepassioneerde en gedreven mensen. Die altijd achter de horizon blijven kijken. Op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Mymesh in de praktijk

Mymesh wordt gebruikt in een breed scala van grootschalige, professionele omgevingen.

Logistiek & Productie

Vanderlande Industries

Horticultuur

Biological Youngplants

Enthousiast over onze projecten?

Neem contact op en ontdek wat de Mymesh solution kan betekenen.

Bekijk alle projecten
crossarrow-right