Project

Strawinskyhuis

augustus 2023

Strawinskyhuis. Een vernieuwd duurzaam kantoorgebouw op de Zuidas

Vroeger een bunkerachtig kantoorgebouw uit de jaren zeventig, maar binnenkort een moderne werkplek met een bruto oppervlakte van 10.587 m2. Na een grondige renovatie wordt het Strawinskyhuis in Amsterdam-Zuid getransformeerd tot een hoogwaardig en duurzaam kantoorgebouw. Met een uitstraling die past bij de dynamiek en de diversiteit van de Zuidas. De werkzaamheden zijn gestart in juli 2021 en de intrek van de huurder staat gepland in het najaar van 2023.

Mymesh helpt bij realiseren duurzaamheidsscore

Het gerenoveerde kantoor zal straks voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden van deze tijd. Onder meer door de toepassing van duurzame materialen en  zonnepanelen. Het gebouw maakt ook gebruik van warmte-koudeopslag (WKO) en een warmtepomp voor klimaatregeling. Het vernieuwde Strawinskyhuis streeft naar het predicaat BREEAM Outstanding. Dit is het hoogste label op het gebied van duurzaam bouwen. 

Het gebouw zal dan ook worden voorzien van een Mymesh 3 oplossing voor licht- en klimaatsturing. Dit is een volledig draadloos lichtbesturingssysteem voor alle verlichting, op basis van bewegingsdetectie en daglichttoetreding. Het levert ook uitgebreide sensordata aan het GBS voor de klimaatnaregelingen van ruimtes. Dit werkt allemaal vraaggestuurd op basis van temperatuur en het aantal personen in een ruimte (bezetting), met TriSensoren

Dit betekent meer dan alleen energiebesparing en comfort. Want hiermee levert Mymesh een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de BREEAM score. Verder zijn er, naast lichtbesturing en klimaatregeling, ook handige apps beschikbaar. Zoals de Mymesh Room Control App, waarmee een gebruiker zelf in een ruimte het licht en klimaat kan besturen.

Het Strawinskyhuis wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers Egeria Real Estate Development en FLOW Real Estate en de  partners Trilux, HC RT, De Bosman Bedrijven en Schneider Electric.

Voortgang bouw Strawinskyhuis, plafond met duurzame verlichting

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right