Project

Stadskanaal

januari 2023

Over de Stad

“Europa telt meer dan 91 miljoen openbare verlichtingsbronnen. Deze openbare verlichting is de grootste kostenpost van Europa, op het gebied van energie. Naar schatting zijn de kosten voor de openbare verlichting goed voor meer dan 10 miljard euro per jaar. Doormiddel van slimme verlichting is een veilige, comfortabele en duurzame omgeving mogelijk en wordt deze tegelijkertijd zeer efficiënt.

Door de openbare verlichting te dimmen op basis van aanwezigheid, kan Europa tot 60% op energie besparen. De slimme infrastructuur verlaagt ook de onderhoudskosten tot 30%. Slimme steden zijn de toekomst die we vandaag creëren “

Hoe Stadskanaal de donkerste stad van Nederland is geworden

Chess en Luminext bundelden hun krachten om een ​​schaalbare, robuuste en veilige Smart-City-infrastructuur en dashboard te creëren. Chess leverde de hardware waar Luminext de software leverde om het hele netwerk te beheren via hun gespecialiseerde dashboard; Luminizer.

Stadskanaal is een stad en een gemeente in provincie Groningen. Stadskanaal besloot om haar bestaande straatverlichting te vervangen door energiezuinige LED. Bij dit project heeft de gemeente van Stadskanaal ervoor gekozen om een draadloos besturingssysteem toe te voegen. Het draadloze besturingssysteem waarvoor gekozen is heet Mymesh. Doormiddel van Mymesh kan de serviceprovider op afstand de lampen op individueel niveau monitoren en onderhouden.

In totaal werden 5000 straatlantaarns draadloos verbonden in een netwerkgebied van 100 vierkante kilometer. – het grootste Mymesh-netwerk per oppervlakte. De lichtbesturing werkt via een speciale dimschema functie op het Lumizer-platform om de lichtniveaus in de hele stad aan te passen.

Partners in dit project

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right