Project

Project Vitarom Neurath

januari 2023

Over Vitarom Neurath

Diep in het westen van Noordrijn-Westfalen ligt de in 2011 gebouwde kas, de modernste van Vitarom. Tomaten (zes soorten) en komkommers van de hoogste kwaliteit groeien hier in een perfecte omgeving. Bij Vitarom worden jaarrond lekkere, regionale groenten geteeld. Als innovatieve producent zorgt Vitarom ervoor dat de hoogwaardige producten vers verpakt bij de klant aankomen, want gezonde voeding mag geen luxe zijn!

Slimme LED groeilampen in de glastuinbouw

Stel je een wereld voor waarin telers inzicht en controle kunnen krijgen over de verlichting van hun gewassen. Door het optimaliseren van het licht voor glastuinbouw en vertical farming wordt economisch de meest winstgevende productie van gewassen gerealiseerd. Met LED-groeilampen treedt de tuinbouw een nieuw tijdperk in van duurzame oplossingen voor beheersbare gewasgroei.

Door de lichtintensiteit te optimaliseren met behulp van het Mymesh draadloze licht besturingssysteem, waarbij zowel daglicht als LED-groeilampen worden gebruikt, wordt de levensduur van het systeem verlengd en zo de energieverbruik en CO2-uitstoot verminderd. Draadloze lichtsturing is verreweg de eenvoudigste manier om geavanceerde regel functionaliteit toe te voegen aan bestaande en nieuwe installaties, omdat er zo min mogelijk nieuwe bekabeling nodig is. Met Mymesh is er geen beperking in het aantal groepen of het aantal LED-groeilampen in een groep of netwerk.

Vitarom Neurath was op zoek naar een nieuwe technologie die de LED-groeilampen in hun grote kas van 160.000m2 in Grevenbroich (Duitsland, nabij Düsseldorf) zou kunnen dimmen. De 3.200 door Tungsram, Hongarije geleverde armaturen, zijn inmiddels in bedrijf gesteld en worden aangestuurd door het Mymesh draadloze licht besturingssysteem. Elke LED-groeilamp heeft een Mymesh Micro BLC Industrial draadloze controller die bovenop het armatuur is gemonteerd en beide LED-drivers bestuurd. De 3.200 armaturen zijn verdeeld in zeven groepen zodat het mogelijk is delen van de kas apart te besturen. Elke groep kan met een muisklik worden gedimd om de juiste hoeveelheid licht voor de gewassen in de kas te realiseren. Hoe gaaf is dat?

Achter de schermen communiceert een speciale klimaatcomputer met onze Mymesh Modbus Server interface module. Deze Modbus-server wordt in het bereik van het Mymesh netwerk geïnstalleerd en ontvangt opdrachten van de klimaatcomputer. Deze koppeling maakt het mogelijk om externe computers of andere apparaten aan te sluiten op het Mymesh netwerk en vanuit één systeem te werken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

arrow-right