Project

Parkeergarage Musis

januari 2023

Over Parkeergarage Musis

Parkeergarage Musis is met 690 parkeerplaatsen een van de grootste parkeergarages van Arnhem en ligt aan de rand van de binnenstad. Vanuit deze parkeergarage kunt u zowel het Stadstheater als het Musispark in 2 minuten lopen bereiken. Ook de bekende winkels aan de Vijzelstraat zijn gemakkelijk te bereiken. Komt u specifiek voor het winkelen en vermaak naar Arnhem? Dan is Parkeergarage Musis een uitstekende keuze. 

Uitgebreide lichtbesturing voor parkeergarage Musis, Arnhem

Via een ondergrondse tunnel rijdt u op niveau -1 de parkeergarage binnen om uiteindelijk op niveau 11 op het parkeerdak uit te komen. Deze deels ondergrondse en voornamelijk bovengrondse parkeergarage biedt dus veel mogelijkheden om het energieverbruik van de verlichting te optimaliseren met een Mymesh draadloos lichtbesturingssysteem.

Naast bewegingsdetectie voor alle niveau wordt voor het parkeerdak tevens gebruik gemaakt van een schemerschakeling, zodat het licht alleen bij beweging aangaat als het buiten donker is.

Omdat je 24/7 kan uitrijden is de verlichting ingesteld op 20% bij geen beweging en 70% als er beweging wordt gedetecteerd. Zo sta je nooit in het donker en kijk je nooit in een donker gat. De tunnelinrit is gesloten van 00:30 – 06:00, zodoende wordt dan de tunnelverlichting uitgeschakeld voor maximale energiebesparing. 

In de portierloge kan de verlichting voor calamiteiten of onderhoudswerkzaamheden volledig worden aangezet naar 100% en weer terug gezet naar de automatische regeling.

In nauwe samenwerking met Trilux Lighting Solutions en de installateur ITN Installatietechniek is het project opgeleverd aan de gemeente.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right