Project

Biological Youngplants

januari 2023

Zorg altijd voor het juiste licht

De Nederlandse landbouwsector is een wereldwijde pionier en onbetwist marktleider in bloesems, planten, bollen en proliferatiemateriaal en de nummer drie exporteur in gezonde teeltartikelen. Het vormt het hart van een internationaal netwerk voor sierteelt, bloembollen en sierbomen, evenals fruit, kruiden en groenten.

Een van de meest cruciale elementen in deze sector is om altijd op het juiste moment de juiste verlichting te hebben. Samen met toonaangevende bedrijven uit de industrie, zoals MechaTronix, heeft Mymesh gespecialiseerde oplossingen om Horti-professionals te helpen het meeste uit hun verlichting te halen.

Hoe Mymesh een impact heeft

Met LED Grow Lights gaat de horticulture een nieuw tijdperk van duurzame oplossingen voor beheerde gewasgroei in. Het Mymesh managementsysteem geeft de teler cruciaal inzicht in en controle over de belichting van de gewassen. In zowel kassen als vertical farms kunnen de lichtrecepten geoptimaliseerd worden en de teeltresultaten gemaximaliseerd worden.

Het optimaliseren van de lichtintensiteit met behulp van zowel daglicht als LED Grow Lights zal de levensduur van het systeem verlengen en zowel het energieverbruik als de CO2-uitstoot verminderen.

Met meer dan 55 verschillende moederplantvariaties in de kas heeft Biological Young plants in Poeldijk meer dan 13 miljoen SKAL gecertificeerde voortplantingsstekken. Het bedrijf maakt gebruik van gespecialiseerde LED Grow Lights, MechaTronix CoolStacks genaamd, bestuurd door Mymesh, om de groei van elk type plant te optimaliseren. Deze lampen worden bestuurd via de Mymesh-kalender die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van de Horti te voldoen.

“Vooral in dit eerste seizoen is het nog een kwestie van vallen en opstaan, maar we kunnen al zien dat de planten krachtiger worden. En dat niet alleen: de wortels van de stekken sneller groeien. Het lijkt alsof de stekken barsten van energie. De jonge planten hebben meer kracht. ” Zegt Gerard van der Knaap, eigenaar van Biological Young Plants

MYMESH BIJ BIOLOGICAL YOUNGPLANTS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right