Project

BAM energy systems

januari 2023

Over BAM Energy Systems

BAM Energy Systems is al jaren volop bezig om energiebesparingen te realiseren en duurzaamheid en welzijn van mensen te vergroten. Dit doen ze doormiddel van het leveren en beheren van energie en duurzame energiesystemen voor kantoorgebouwen en woningen. Door technische en economische ontwikkelingen is BAM Energy Systems nu in staat om duurzame energie in veel van haar projecten op een economisch rendabele wijze toe te passen. En naast zonne-energie en windenergie, ontwikkelen ze ook oplossingen op het gebied van bio-energie, aardwarmte en omgevingsenergie.

BAM Energy Systems doet meer dan alleen het ontwikkelen en realiseren van gezonde en energiezuinige gebouwen. Ze beheren en exploiteren ook installaties en gebouwbeheersystemen. BAM Energy Systems is een bedrijf dat vooruitloopt op het gebied van duurzaamheid. In 2017 is het bedrijf verhuist naar een ander pand in Bunnik. BAM Energy Systems heeft ervoor gekozen om in dit project Mymesh te integreren.

Over het project

BAM Energy Systems is een van de early adopters die voor Mymesh heeft gekozen. BAM Energy Systems is al jaren gefocust op energiebesparingen en wil hiermee duurzaamheid en welzijn van mensen vergroten. Deze thema’s hebben daarom ook centraal gestaan bij de verhuizing naar het nieuwe pand. BAM wilde dat de verlichting revolutionair was. De verlichting moest een energiebesparing opleveren en tegelijkertijd ook duurzaamheid en welzijn vergroten. Zo is BAM bij Mymesh terecht gekomen.

Mymesh is een adoptief ecosysteem. Dit houdt in dat het doormiddel van software updates mee groeit met de technische ontwikkelingen van de markt. Doordat BAM een early adopter is van Mymesh, is in dit project goed te zien hoe adoptief Mymesh is. Het verlichtingsnetwerk van BAM Energy Systems groeit, doormiddel van software updates, al jaren mee met de ontwikkelingen van Mymesh. Een voorbeeld hiervan is dat de automatische terugval functie voor de sensoren later is toegevoegd.

Welke technologische ontwikkelingen gaan plaats vinden in de komende jaren, weet niemand. Maar de geïnstalleerde hardware maakt het voor BAM mogelijk om hier doormiddel van software updates op te anticiperen.

FOTO: KONINKLIJKE BAM GROEP

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

arrow-right