April 2022 | MIPIM

april 2022

MIPIM: Smart Buildings door integraal samenwerken.

Het jaarlijkse internationale vastgoed event MIPIM heeft na een aantal jaren corona dan eindelijk weer plaats gevonden. Op uitnodiging van Boelens de Gruyter mocht onze CEO, Han Bak, een presentatie geven op het Proptech event. Een uitnodiging die we graag aanvaard hebben.

Chess gelooft dat een gebouw smart wordt door integraal samen te werken. Samen met Mapiq en Physee stonden we met deze boodschap op het podium. Smart Buildings zijn vooral smart als je niet allerlei losse systemen naast elkaar installeert, maar juist gebruik maakt van elkaars oplossing. “Volgens mij moet je voorkomen dat er veel te veel kastjes en infrastructuur geïnstalleerd wordt. Al die tech bedrijven die vooral hun eigen oplossing pushen…. Zo zit de wereld ook niet in elkaar toch?”, aldus Han Bak. 

Chess mocht het Mymesh systeem presenteren dat onder andere wordt toegepast in het Tripolis-Park project (www.tripolis-park.com). Boelens de Gruyter had 75 mensen uit de vastgoedwereld uitgenodigd en Proptech bedrijven de gelegenheid gegeven zich te presenteren. Het event begon in de tuin van de villa en nadat alle aanwezigen naar binnen waren gelokt door Sander Schimmelpenninck, de moderator, werd het centrale thema Proptech vorm gegeven in paneldiscussies en pitches van tech-bedrijven. Boelens de Gruyter had in Amerika ervaren dat veel tech-bedrijven vooral pitchen voor elkaar. Er is eigenlijk nooit een eindklant bij. Daarom was het doel om die twee werelden met elkaar in contact te brengen.

MIPIM, dat staat voor Le Marché International des Professionels de L’immobillier, is een jaarlijks event waar 17.000 professionals uit 100 verschillende landen op af komen. Naast het zes verdiepingen tellende beursgebouw Palais des Festivals, vinden er allerlei events plaats in speciaal gehuurde villa’s, luxe jachten, etc.

Ferdinand Grapperhaus  – PHYSEE / Rowan de Bruin – MAPIQ / Han Bak – Chess Mymesh

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Gerelateerd nieuws

Mymesh wordt toegepast in professionele grootschalige omgevingen waaronder:

crossarrow-right