Project

Nieuw hoofdkwartier SIMAC ICT België

augustus 2023

Nieuw hoofdkwartier SIMAC ICT België in Haasrode Research Park

In het Haasrode Research Park realiseert technologiebedrijf Simac het nieuwe Belgische hoofdkwartier. Het nieuwe gebouw krijgt 3.500 m2 bruto vloeroppervlak, zal 140 medewerkers een werkplek bezorgen en is bijzonder ecologisch van opzet. 

Eric van Schagen, CEO Simac Techniek NV:

“Simac vindt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Dat verklaart de vele milieumaatregelen die we nemen rond ons nieuwe gebouw in België.”

Duurzamer met Mymesh 3

Het spreekt voor zich dat voor dit nieuwe gebouw de meest geavanceerde technieken gebruikt worden. Zoals een implementatie van het Nederlandse Mymesh - powered by Simac. Het nieuwe hoofdkwartier zal worden voorzien, in samenwerking met Trilux België, van Mymesh 3: Smart Lighting & Sensoring Advanced Climate. Een automatisch lichtbesturingssysteem voor de algemene verlichting, op basis van bewegingsdetectie en daglichtregeling. Verder levert Mymesh 3 levert ook uitgebreide sensordata voor naregelingen van klimaatinstallaties via het GBS (een Priva-systeem). Dit werkt allemaal op basis van temperatuur en bezetting (occupancy).  

In het nieuwe Simac-hoofdkwartier wordt Mymesh 3 volledig geïntegreerd in de verlichtingsarmaturen. Voor complete lichtbesturing van de begane grond, de eerste verdieping en de parkeergarage. In alle kantoren is er uitgebreide sensoriek voor licht- en klimaatsturing; aanwezigheid, aantal mensen in een ruimte, ruimtetemperatuur,  relatieve luchtvochtigheid, geluidsniveau en nog veel meer. Allemaal dankzij Tri-Sensoren.

Het gebouw werd ontworpen door architectenbureau Architects in Motion en de hoofdaannemer is Vanhout. E-installateur is EL Systems, W-installateur Theo Boons. Verder hebben gewerkt aan dit pand: Installatie-adviseur Vörtgang en verlichtingsfabrikant Trilux.

Verlichte hal van het nieuwe kantoorgebouw van Simac in belgie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

arrow-right