Project

Chemelot

januari 2023

Het Bedrijf

“Binnen de chemie vinden er voortdurend ontwikkelingen plaats. Chemicaliën worden verbeterd, de productie wordt duurzamer, afvalchemicaliën worden hergebruikt en processen worden groener. Dit zijn allemaal ingrediënten voor vernieuwing, duurzaamheid, vooruitgang en verandering. Dit geldt natuurlijk ook voor Chemelot.

Chemelot is meer dan alleen een industrieterrein. Het is een unieke gemeenschap van verschillende chemische bedrijven, van klein tot groot. Chemelot zorgt voor een versnelde bedrijfsgroei door de uitwisseling van ideeën. Chemelot is gebaseerd rond één centraal idee: het samenbrengen van de kennis en vaardigheden die normaal alleen in grote organisaties worden gevonden. Deze kennis en vaardigheden toepassen binnen een flexibele gemeenschap van chemiebedrijven, waardoor de kijk op de chemische industrie radicaal verandert.”

Smart industry

“In de industriële branche is het gebruikelijk dat lampen 24 uur per dag branden vanwege veiligheid en beveiliging. Het nadeel hiervan is dat de kosten voor onderhoud en energieverbruik hoog zijn. Chemelot wilde een duurzame verbetering en besloot van elke lamp een slimme lamp te maken, waardoor het industrieterrein slim werd.

Om de installatie te besturen en te beheren was er een managementsysteem voor buitenlichtbeheer nodig. Luminext, een partner van Chess, leverde Luminezer een managementsysteem. Er werd Mymesh-hardware gebruikt om elke lamp aan te sluiten en de juiste data aan Luminezer te leveren.

Chemelot zal 15 jaar lang genieten van een duurzame verlichtingsinstallatie die efficiënt en secure werkt. Dankzij Luminezer en Mymesh zijn alle ATEX-gecertificeerde lampen autonoom. De slimme lampen passen het lichtniveau automatisch aan. Dit doen ze aan de hand van de hoeveelheid licht in de omgeving. Hierdoor gaat Chemelot de komende 15 jaar veel op energieverbruik en onderhoud besparen.”

BEKIJK DE VIDEO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right