Project

Arnhem Central Station

januari 2023

Over station Arnhem centraal

Station Arnhem Centraal is het centraal station van de stad Arnhem, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Gelderland. Het station is een belangrijk knooppunt in Oost-Nederland en in het spoorwegverkeer met Düsseldorf (D), Utrecht, Zwolle, Nijmegen, Tiel en de Achterhoek. Het huidige stationsgebouw is in 2015 opgeleverd. Arnhem Centraal was in 2016 met circa 40.000 in- en uitstappers van NS-treinen per dag in reizigersaantallen het 14de station van Nederland.

Slimme verlichting in parkeergarages

Waarbij traditionele verlichtingssystemen in parkeergarages alleen aan of uit gaan, reduceer je met LED verlichting en ons licht besturingssysteem ruim 80% op het energie- en CO2-verbruik. Door middel van bewegingsdetectie wordt de LED verlichting in parkeergarages dynamisch gestuurd.

De Mymesh Professional Wireless Light Control maakt grootschalige verlichtingssystemen in parkeergarages mogelijk. Bij één van de grootste parkeergarages in het centrum van Arnhem heeft Chess een top-of-the-line Mymesh smart building netwerk gerealiseerd met meer dan 2.000 armaturen en 120 sensoren voor 1.050 parkeerplaatsen.

De verlichting in de parkeergarage van Arhnem wordt aangestuurd door onze draadloze en volledig automatische licht besturingssysteem Mymesh. In nauwe samenwerking met Trilux Lighting Solutions en de installateur ITN Installatietechniek is het project succesvol opgeleverd. De Trilux LED armaturen hebben een geïntegreerde Mymesh draadloze controller en bewegingssensor, waarbij de gegroepeerde lampen reageren op aan- en afwezigheid van beweging.

Om de gebruikerservaring te optimaliseren zijn er door ITN lichtmetingen uitgevoerd om zo de optimale lichtcondities te bepalen. Zodoende is bij afwezigheid van bewegingen een lichtniveau van maar 20% en bij aanwezigheid een lichtniveau van 70% ingesteld. Deze techniek is mogelijk gemaakt door het gebruik van ons licht besturingssysteem MyMesh en heeft geleid tot een significante energiebesparing van 50%, waarbij ook nog een besparing is gerealiseerd door het gebruik van LED verlichting. Daarnaast zijn de oude TL-buis armaturen volledig gerecycled.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

crossarrow-right