Een nieuwe kijk op Parkeergarages

mei 2020

De Nederlandse bedrijven Fosbit en Chess lanceren vandaag een nieuwe draadloze oplossing om parkeergarages slimmer en efficiënter te maken en hiermee de kosten van energieverbruik, onderhoud en beheer sterk te reduceren. Parkeergarages staan over het algemeen 24 uur per dag aan. Verlichtingsinstallaties hebben hierdoor een zeer hoog verbruik en relatief korte levensduur. Door vernuftige technologie te combineren ontstaat er een duurzame slimme totaaloplossing.

Door hoogwaardige verlichting te koppelen aan een slimme draadloze besturing ontstaat er een informatie-gedreven oplossing die ervoor zorgt dat verlichting alleen nog brandt wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt een eenvoudig te beheren, onderhoudsvrije levensduur van meer dan 100.000 uur met een zeer laag energie verbruik realiteit. 

De LEDLease groep, het moederbedrijf achter Fosbit, had voor hun Light as a Service propositie een hoogwaardig armatuur nodig dat jarenlang volledig onderhoudsvrij kon blijven. Dit was het uitgangspunt in 2010 voor de ontwikkeling van het MIKA armatuur. Taeke Tromp, directeur bij Fosbit: “Bij de ontwikkeling is overal over nagedacht. Zo heeft het armatuur een slagvastheid van IK10, een beschermingsgraad IP65 en een evenwichtig lichtbeeld. De lange levensduur komt onder andere door een geoptimaliseerde koeling waardoor er jaren aan extra levensduur worden toegevoegd.”
Chess is sinds 2003 de ontwerper van Mymesh; een veilig en draadloos lichtbesturings- en smart building managementsysteem voor veeleisende en professionele omgevingen. Een slimme parkeergarage combineert draadloze gebouw automatisering met business intelligence. Mymesh bestuurt de technische systemen en vergaard data voor verdere optimalisatie van een bedrijf of organisatie.

Han Bak, directeur van Chess: “Slimme verlichting is slechts het begin. Met een goede draadloze-infrastructuur koppel je eenvoudig duizenden sensoren en actuatoren binnen één of meerdere locaties op een management dashboard. Hierdoor wordt vastgoedbeheer ineens zeer overzichtelijk.
Duurzaamheid, Return on Investment (ROI) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaan hand in hand. Alle armaturen worden gefabriceerd in een sociaal werkbedrijf met een grondige kwaliteitscontrole. Ook is er in de ontwerpfase rekening gehouden met het hergebruik van materialen. Met oog op circulariteit kunnen door slim ontwerp, de meeste onderdelen van een armatuur keer op keer gebruikt worden.

Het totaal concept werd uitgebreid gepresenteerd tijdens de webinar “Een nieuwe kijk op parkeergarages”. Deze is hier terug te zien.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Gerelateerd nieuws

Mymesh wordt toegepast in professionele grootschalige omgevingen waaronder:

crossarrow-right