Project

XYZTEC

januari 2023

Over the bedrijf

Als marktleider op het gebied van bondtesting heeft XYZTEC sinds haar oprichting in 2000 veel succesverhalen voortgebracht. Ze leveren op maat gemaakte bondtesting voor in verschillende industrieën. Ze hebben een lange staat van dienst en zijn actief in onder anderen: lucht- en ruimtevaart, automotive, LED, medische apparatuur en zonne-energie.

XYZTEC is marktleider in Europa en Taiwan en groeit snel in andere gebieden over de hele wereld. Zo zijn ze momenteel grote stappen aan het zetten in de Verenigde Staten van Amerika. XYZTEC heeft zeven kantoren over de hele wereld. Een van de kantoren staat in Nederland, in Panningen. Toen de TL-verlichting in dit kantoor opnieuw aan vervanging toe was, gingen ze opzoek naar een meer toekomstbestendige oplossing. De oplossing was LED-verlichting met draadloze lichtbesturing.

Over het project

Bas van Tilborg, directeur van XYZTEC, besloot het deze keer anders aan te pakken met zijn kantoor in Panningen. Toen de Tl-verlichting het weer begaf, ging hij opzoek naar een meer toekomstbestendige oplossing: LED-verlichting met draadloze lichtbesturing, dit is een stuk duurzamer en energiezuiniger.

ALL-Lighting verzorgde de nieuwe LED-verlichting voor het kantoor. ALL-Lighting maakt zelf alleen verlichting, dus moest de besturing ergens anders vandaan gehaald worden. Ze hebben ervoor gekozen om Mymesh van Chess te integreren. Door deze lichtbesturing bespaar je nog meer energie en krijg je er een hoop extra functionaliteiten bij. Daarnaast is het een adaptief systeem wat het zeer toekomstbestendig maakt.

De extra functionaliteiten waren voor Bas van Tilborg een doorslaggevende factor: ‘Ik vind het heel onhandig dat de persoon die als laatst naar huis gaat een rondje door het gebouw moet lopen om alle lampen uit te zetten. Nu hebben we een schakelaar bij de voordeur waarmee je in één keer alle verlichting uit, of ’s ochtends weer aan, kunt zetten,’ al dus Bas van Tilborg. Door bewegingssensoren brandt het licht altijd waar het nodig is en als er niemand is gaat het vanzelf weer uit. De daglichtregeling van Chess is inmiddels ook beschikbaar. Deze zorgt ervoor dat via sensoren de verlichting zichzelf dimt wanneer er meer licht van buitenaf komt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Related projects

Mymesh is applied in professional large-scale environments including:

arrow-right