Mymesh toegevoegd aan EIA2021

januari 2021

Mymesh in aanmerking voor energie-investeringsaftrek

20 januari 2021Door: Chess

Het uitgebreide voorstel van Chess, om draadloze lichtbesturing op te nemen in de energielijst 2021, is gehonoreerd door de Rijksdienst van ondernemend Nederland (RVO). Hiermee komt Mymesh systeem in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek, een fiscale regeling van de overheid.

Overtuigende energiebesparingsberekeningen hebben ertoe geleid dat draadloze lichtbesturingssystemen kunnen worden gemeld onder code 210502 (Energielijst 2021 pagina 27). Deze berekeningen zijn gemaakt op basis van grote projecten in de afgelopen 12 maanden. Hierbij zat de besparing, die gerealiseerd werd door alleen slimme lichtsturing, rond de 60%. Een upgrade van conventionele verlichting naar LED bracht de totale besparing op richting de 90%. 

Onder code 210502b vallen de draadloze lichtbesturingscomponenten die geïntegreerd zijn in een verlichtingsarmatuur. Hierdoor komt Mymesh in aanmerking voor de regeling. Mymesh wordt namelijk geïntegreerd in het armatuur en stuurt hier de driver aan. Het maximum investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor de EIA bedraagt € 50. 

Onder code 210502a vallen de externe draadloze licht- of bewegingssensoren die niet in een verlichtingsarmatuur zijn geïntegreerd. Binnen het Mymesh ecosysteem vallen hier de batterijgevoede sensoren onder. Het maximum investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor de EIA bedraagt € 150 per externe licht- of bewegingssensor.

Verlichting is overal en vormt daardoor de ideale basis om een gebouw Smart-Ready te maken door middel van een draadloze infrastructuur. De duizenden sensoren/actuatoren in een gebouw kunnen vervolgens grote hoeveelheden data uit een gebouw trekken en deze aansturen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd over onze laatste nieuws en updates!

Meld je nu aan

Gerelateerd nieuws

Mymesh wordt toegepast in professionele grootschalige omgevingen waaronder:

arrow-right